همه چیز درباره ربات های تلگرامی

همه چیز درباره ربات های تلگرامی
نوشته شده در تاریخ : 06 تیر 00 نویسنده : حسین بوشهری

همه چیز درباره ربات های تلگرامی

تلگرام یک برنامه یا سرویس موبایلی آنلاین هست که بشما امکان برپایی پیغام و گفتگوی مجانی را میدهد. پس از مشکلاتی که برای نرم افزار وایبر قبل آمدن تلگرام به سرعت در بین کاربران ایرانی جایگزین آن شد و این اپلیکیشن توانسته تاکنون محبوبترین سرویس چت و گفتگوی آنلاین باشد. امروزه تقریبا هر کسی تلگرام را میشناسد و حداقل یکبار ازآن استفاده کرده هست . حتی کسانی که از موبایل هوشمند هم هستفاده نمیکنند با تلگرام آشنایی دارند. تلگرام با داشتن بیش از چهل میلیون کاربر در ایران درصدر پیغام رسان های ایران قرار گرفته و بخاطر امکانات بی نظیر و سادگی و سرعت در انتقال پیغام و فایل زیاد محبوب هست .

حتما برای شما هم این سئوال پیش آمده : ربات تلگرام چی هستند . اما واقعاً ربات های تلگرام چی هستند ؟ مدتی هست تلگرام علاوه بر امکاناتی که یک مسنجر(پیغام رسان) دراختیار قرار میدهد مالک امکان دیگری به اسم Bot یا همان «ربات» شده که زیاد مورد توجه کاربران ایرانی قرارگرفته و گاهی هم اخبار جالبی درباره آن شنیده میشود . در واقعیت چندی قبل سازندگان برنامه تلگرام رابط کاربری خاصی موسوم به Bot طراحی کردند که به گسترش ‌دهندگان امکان میدهد حساب کاربری روباتیک برپایی کنند . این قابلیت نو به این پیغام رسان محبوب اجازه میدهد تقریبا هر وظیفۀ دلخواهی که کاربران تصور کنند را تلگرام برایشان انجام دهد .

ربات تلگرام چیست؟

این اکانت ها دارای اندکی هوش مصنوعی هستند و توسط انسان ها کنترل نمیشوند . نرم‌افزار مدیریت‌کننده این حسابها میتوانند اطلاعات مختلفی را در دسترسی کاربران قراردهند و با انسان‌ها چت کنند ( کاربر به ربات درخواست خود را ارسال میکند و ربات در پاسخ اطلاعات خواسته شده را به او نشان میدهد )

ربات تلگرام در واقع نوعی حساب کاربری یا اکانت تلگرام هستند که نیازی به عدد تلفن برای عملکرد ندارند . این ربات ها کد هایی هستند که از طریق یک اینترفیس ( واسط کاربری ) بر روی سرور اجرا میشوند . بعد هر روبات مسلماً یک کاربر تلگرام هست که برای منظور خاصی طراحی شده و عمل میکند . اما بجای انسان تکه کد نوشته شده به یک زبان برنامه نویسی سمت سرور همانند PHP یا #C (یا دیگر زبانهای برنامه نویسی مانند پایتون) مالک این حساب کاربری بوده و تقریبا مانند به نوعی هوش مصنوعی هست .

این ربات ها کارهایی که برنامه نویس برای آن مشخص میکند را انجام میدهند و بصورت نرم افزاری کارمیکنند .

درواقع ربات ها قادر به انجام هرکار و سرویسی که از لحاظ نرم افزاری امکان پذیر باشد هستند و میتوانند کمک یا دستیار فوق العاده ای برای کاربرانشان باشند . این میهمانان نو تلگرام میتوانند بسیاری از کارها را برای شما راحت کنند و حتی بسیاری از این روبات ها از برپایی وظایف تکراری ویا وبگردی های خسته کننده جلوگیری میکنند . بعد روبات های تلگرام میتوانند بدون خستگی و بطوردائم تقریبا هر سرویسی را در اختیار کاربران تلگرام قرار دهند .

کاربردهای ربات تلگرام

در ادامۀ این بحث باید گفت ربات‌ها کاربرد های زیاد گوناگون و مختلفی دارند ، مثلاً رباتی که اطلاعات بورس و دلار و پیشخوان روزنامه‌ها را به کاربران ارائه میکند یا ربات‌های سرگرم‌کننده که عکس تحویل می گیرند و استیکر متناظر آن را تحویل می دهند یا برای نظرسنجی ویا برگزاری مسابقه بکار می روند. برخی از ربات‌های برای ارزیابی اطلاعات عمومی و سرگرمی کاربران طراحی شده اند .

رباتی وجود دارد که رویدادها را یادآوری میکند و برخی ربات‌ها نیز ماهیت مزاحم دارند . این ها فقط گوشه ای زیاد ناچیز از عملکرد و توانایی های ربات هاست .

بطور کلی نحوۀ عمل این ربات ها از چشم کاربر پنهان هست و تلگرام آن را بر روی پروتکل رمزنگاری شدۀ خود مدیریت میکند . به شکل خلاصه و فارغ از ابعاد فنی قضیه ، باید گفت ربات های تلگرام کد هایی هستند که از طریق یک پروتکل امن متصل به یک سرور واسطه عمل میکنند .

در حال آماده انواع مختلفی از ربات ها با موضوعات : سرگرمی ، بازی ، آموزشی ، ورزشی ، رسانه و توزیع موسیقی ، جستجو ، برقراری تماس و یا خدماتی شبیه خرید و فروش و نظایر این ها برپایی شده و به کاربران خود سرویس میدهند . تمامی این ها در تلگرام فقط با چند دکمه و سرچ در اختیار شما خواهد بود . این ها کارهای ساده ای هستند که ربات های مجری برخی از آنها را حتی بدون برنامه نویسی میتوانید بسازید .

اما ربات های پیچیده تر میتوانند کارهای پیشرفته ای شبیه ساخت بازیهای یک یا چند نفره ، برپایی سرویس های اجتماعی ، برپایی ابزارهای جانبی و برقراری تماس با سرویس ها و مسنجرهای دیگر و حتی ارسال دستور به IOT یا اینترنت اشیا را انجام دهند .

البته باید گفت ربات های تلگرام از زمان راه اندازی این مسنجر ( پیغام رسان ) وجود داشته اند . اما درحال آماده تغییراتی حادثه افتاده و تلگرام پلتفرمی را منتشر کرده تا برنامه نویسان و دیگر طراحان نرم افزار هم بتوانند اقدام به ساخت روبات خصوصی برای تلگرام کنند .

طراحی ربات تلگرام  

طراحی و ساخت ربات تلگرامی کار سختی نیست و کاربران میتوانند با انجام چند فرایند ساده یک ربات شخصی را برای خود در این براسمه برپایی کنند . تلگرام یک روبات به اسم BotFather معرفی کرده هست و کاربران با برقراری تماس با آن ، یک روبات شخصی را راه‌اندازی میکنند .

پس از برقراری تماس با   BotFather ، مراحل انجام ساخت ربات برای کاربر ارسال میشود . البته ربات‌ هایی که با این روش ساخته میشوند زیاد ساده هستند و قابلیت‌های زیادی ندارند . چراکه تلگرام برای ساخت روبات ، سروری را در اختیار کاربر قرارنمی‌دهد و این روبات‌ها با هستفاده از API های خود تلگرام برپایی میشوند .

ساختن یک ربات تلگرامی با امکانات اختصاصی به دانش کدنویسی نیاز دارد و کاربران باید با تهیه‌ی یک سرور ، قابلیت‌ها و کاربردهای وسیعی را برای روبات خود تعیین و طراحی کنند . ربات‌هایی که به این شکل ساخته میشوند براساس عبارت درخوهستی و دستور کاربر دریک دیتابیس جستجو کرده و نتایج متنی ، صوتی و تصویری را منتشر میکنند . همینطور امکان طراحی و ساخت ربات تلگرامی با مضمون نظرسنجی یا برگزاری آزمون آنلاین و موضوعاتی از این قبیل وجود دارد .

اگر از دید فنی به ربات ها نگاه کنیم ، ربات ها کاربران ویژه تلگرام هستند که از طریق پلتفرمی با اسم bot API و از مسیر درخوهست های ارسالی از پروتکل HTTPS پیغام ها را ترتیب اثر میدهند .

تلگرام با ارتقای دائم Api خود باعث شده در هر آپدیت امکانات فوق العاده ای را به ربات ها اضافه شود و حتی بات های تلگرام کیبورد اختصاصی خود را پیدا کرده اند . یکی از مهم ترین نکات که همیشه کمپانی تلگرام بر آن تاکید کرده امنیت عالی و تمام عیار کابرانش و حفظ حریم شخصی شان بوده و این نکته در مورد ربات ها هم کاملاً وجود دارد . اساساً کلید موفقیت تلگرام درکنار تمام نکات مثبت سایری که دارد حفظ امنیت کامل کاربرانش هست .

روبات ها شبیه سایر حساب های کاربری اسم ویژه خود را داشته و البته درهنگام اسم گذاری برای تمام بات ها لازمست در انتهای اسمشان ، کلمه ”bot”  نیز ذکر شود .

باید بدانید درحالت کلی و بدون داشتن داشبورد ویژهی شما باید حداقل با یک زبان برنامه نویسی همچون php یا #C یا python و یا سایر زبانهایی که توسط api تلگرام پشتیبانی میشوند آشنایی داشته باشید تا قادر به برقرار تماس با api تلگرام باشید و روبات خودتان را با آن زبان بنویسید .

ربات ها حافظه محدودی دارند و پیغام های کهن بعدازآنکه پردازش شدند از سرور اصلی حذف میشوند . نکته سایر در مورد روبات ها این هست که وقتی آنها را به یک دسته اضافه میکنید تمام پیغامهای دسته را دریافت نمیکنند مگر آنکه از قواعد Privacy Mode تخطی کرده باشند .

ربات ها و قانونی به اسم Privacy Mode دارند . یکی از مهمترین کارهای ربات ها این هست که به دسته های گوناگون اضافه میشوند و در بین تماسات انسانی وظیفه اصلی خود از جمله خبر رسانی، جستجو و شبیه آنرا انجام میدهند. زمانیکه یک ربات را به یک دسته اضافه میکنید این سؤال بوجود میاید که ازکجا مطمئن باشم این ربات اطلاعات من را نمیدزدد ؟

این همان پرسشی هست که منجر به پیدا شدن شایعه اخیر در مورد جاسوسی روبات ها در تلگرام شده هست . پاسخ این پرسش در مکانیزم Privacy Mode هست .

رباتی که در حالت Privacy کدنویسی و اجرا شده هست تمام پیغامهای دسته را دریافت نخواهد کرد بلکه پیغامهایی را دریافت میکند که ویژگیهای زیر را داشته باشند :

تمام پیغام هایی که با یک اسلش – “/” – آغاز شوند .

تمام پیغام هایی که اسم روبات از طریق کاراکتر @ درآن آمده باشد .

پیغام هایی که در پاسخ پیغام های روبات Reply شده باشد .

این مکانیزم به طراحان ربات کمک میکند تا از میلیون ها پردازش اضافی جلوگیری کنند . این مکانیزم به شکل قبل فرض فعال هست اما میتواند غیرفعال شود . در اینحالت روبات تمام پیغام های رد و بدل شده را رصد میکند تا دستورهای احتمالی را از بین آنها خارج کشیده و پردازش کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *